Geen aprilgrappen deze maand, maar wel toffe artikels. De lente is nu echt begonnen en dat zie je. Blader zeker door naar onze milieupagina's en ontdek hoe bijzonder de rugstreeppad is.

In de paasvakantie zorgt onze gemeente altijd voor dat tikkeltje meer. Een extra natuurgebied dat wordt beheerd of veel activiteiten, voor jong en oud(er).

Tij-dingen: Goed nieuws, onze gemeente sloot een erfpachtovereenkomst af met Aquaduin?

Burgemeester Marc Vanden Bussche: "Inderdaad. We waren al lang in bespreking met Aquaduin om het beheer van het Hannecartbos zelf in handen te nemen. Binnen onze gemeente hebben we de ambitie om onze natuurgebieden zo goed mogelijk zelf te beheren. Uiteraard binnen de nog af te spreken beheersplannen. Als gemeente zijn onze prioriteiten anders dan die van andere eigenaars van natuurgebieden, zeker als het gaat over recreatief medegebruik en toegankelijkheid voor fietsers en wandelaars. Zo wachten we al lang op een fiets- en wandelpad in de Oostvoorduinen dat het Mariapark verbindt met de Nieuwpoortsteenweg. Nu moeten de bewoners een lange en gevaarlijke omweg nemen om de bushalte te bereiken. Het schelpenpad tussen de Hoge Blekker en Sint-André toont aan hoe belangrijk onze inwoners recreatieve paden vinden. Sinds corona is het schelpenpad een trefpunt voor joggers, wandelaars, hardlopers, fietsers, ruiters en mountainbikers. En natuurlijk ook voor natuurliefhebbers."

Als gemeente zijn onze prioriteiten anders dan die van andere eigenaars van natuurgebieden

Burgemeester Marc Vanden Bussche

Koksijde sloot een erfpachtovereenkomst af met Aquaduin

T-d: De paasvakantie komt eraan, maar dan alleen voor Vlaamse kinderen. Een aanpassing voor onze gemeente?

Burgemeester: "Vlaamse gezinnen die hier op vakantie komen, blijven onze belangrijkste doelgroep. Dus op dat vlak zijn er geen aardverschuivingen. Onze diensten zorgen opnieuw voor heel wat activiteiten tijdens de vakantie. Uiteraard blijft het paasweekend een topper, één van de belangrijkste weekends van het jaar. Veel tweedeverblijvers komen naar hier om Pasen te vieren en het is de start van het hoogseizoen."

T-d: Ann Wauters komt deze maand naar onze gemeente voor het Sportforum (17 april). Volg je het basket?

Burgemeester: "Onlangs nog hebben we BBC Koksijde gehuldigd voor hun 50-jarig bestaan. Een moment ook waarop we met veel nostalgie terugblikten op de gloriejaren. De jaren waarin onze basketvrouwen Europese topprestaties afleverden en vijf keer op rij Belgisch kampioen werden. Via die ploeg, de mama van Emma Meeseman speelde toen bij Koksijde, is er dus een connectie met Ann Wauters. Wist je trouwens dat Ann in Oostduinkerke heeft gewoond? Ik heb haar huwelijk voltrokken in onze Kokpit."