Dat Panamarenko een inspirerend figuur was, daar weet kunsthistoricus Jo Coucke alles van. Hij wordt ook wel dé Panamarenko-kenner genoemd en schreef het boek Dixit Panamarenko waarin hij ongezouten uitspraken van Panamarenko uit talrijke interviews verzamelde. 

Meer lezen

Waar eeuwen geleden één van de twee molens van de Duinenabdij stond, vind je de Zuid-Abdijmolen. Molenaar Patrick Geryl is vandaag de enige voltijdse molenaar in ons land: met plezier leidt hij je rond in zijn habitat. Patrick is al bezig aan zijn 34e jaar en kent zijn stiel als geen ander. Tij-dingen ging langs voor een gesprek met de man achter onze molen, een Koksijds symbool.

Meer lezen

De bibliotheken van De Panne, Koksijde, Nieuwpoort en Veurne werken al langer samen. Sinds enkele jaren doen ze dat nog nauwer, onder de noemer Viertorenbibliotheken. Mensen die zich inschrijven in één bib, zijn meteen lid van de drie andere bibliotheken.

Meer lezen

Danscafé The Possé viert met een paar jaar coronavertraging haar vijfentwintigste verjaardag op 18 juni en wees gerust: dat gaat niet geruisloos voorbij. Verschillende topartiesten vieren mee: Daan, Dimaro, Discobar Galaxie en lokale helden dj Sir jacobs en Deux Saints Tropicaux. Hoog tijd dus voor een babbel met zaakvoerster Annie Callewaert.

Meer lezen

Carl is bestuurslid van de Paddenstoelwerkgroep Westhoek en gidst regelmatig wandelingen in onze duinen.

Hij inventariseert en onderzoekt paddenstoelen en is dan ook de persoon bij wie je moet zijn om meer te weten over paddenstoelen.

Meer lezen