Hier vind je talloze wandelingen en uitgestippelde fietstochten. Voor de sportievelingen is er de mountainbikeroute Paul Herygers. Daarnaast bieden we extra zoek- en belevingstochten aan. 

Meer lezen

Natuureducatief centrum Duinenhuis en Aquaduin bundelden hun wandelingen in één brochure.

Meer lezen

Wandelend en fietsend in de pittoreske straten van onze gemeente bots je op prachtige plekken. Ook het waardevolle funerair erfgoed verdient een speciale vermelding.

Meer lezen

Ontdek deze zomer vijf bijzondere soorten tijdens één van de vier begeleide fietstochten. Een natuurgids neemt je mee op zoek naar de Koksijdse Big Five.

Meer lezen

De nieuwe fietsroute In de schaduw van de duinen laat je kennismaken met de mooiste archeologische erfgoedsites van de Westkust. Je bent zo’n 30 kilometer onderweg en trapt van Koksijde naar Veurne en terug.

Meer lezen

Dit jaar start de wandeling vanop de Zeedijk in Oostduinkerke, ter hoogte van het Astridplein. De route is zes kilometer lang, of zelfs zeven als je terugkeert naar de startplaats.

Meer lezen

Sarah Decadt en Heleen Loones maakten een kinderboek met cd. Het Schelpenvolkje is een hedendaags sprookje met kleine helden, vriendelijke meeuwen, kribbige krabben en wind in de zeilen.

Meer lezen