Zoek je échte natuurbeleving? Dan ben je deze zomer welkom in het Duinenhuis, de thuishaven van Duurzaam Koksijde. Talkrijke strand- en natuurgidsen nemen je graag mee op sleeptouw.

Meer lezen

De leefgebieden van mens en meeuw raken steeds meer met elkaar verstrengeld. Het aantal natuurlijke broedplaatsen vermindert en de kleine mantelmeeuw en zilvermeeuw vinden een goed alternatief op platte daken.

Meer lezen

Aan onze kust vind je heel wat soorten. In een vorig artikel heeft de redactie er al een altijd uitgelicht. Deze keer grijpen een paar andere soorten hun kans. 

Meer lezen

Vorig jaar werden meer dan 10.000 tekenbeten gemeld. Met de klimaatverandering stijgt ook het aantal tekenbeten. Vooral in juni en juli slaat het venijnige zwart-bruine spinachtige beestje toe.

Meer lezen

Zie je op het strand een zeehond liggen? Stoor het dan niet. Meestal is er niks aan de hand met de zeezoogdieren en is het niet nodig om ongerust te zijn. Afstand houden is de boodschap.

Meer lezen
  • Wanneer zet ik mijn restafval buiten?
  • Wat is een rolcontainer en hoe bestel ik dat?
  • Mag ik met mijn hond op het strand wandelen?

Lees de richtlijnen in dit artikel.

Meer lezen

De watertoren Groenendijk, op de hoek van de Nieuwpoortsteenweg en de Kinderlaan, is al sinds 1969 beeldbepalend in onze gemeente.

Meer lezen