De gids vertelt je alles over hoe het was om te leven in de middeleeuwse Duinenabdij. 

Je krijgt een tour in het museum waar je heel dicht bij de wereld van de Duinheren komt aan de hand van verschillende archeologische vondsten. Ook op de abdijsite ontdek je de verschillende ruimtes van de abdij.

Praktisch

Nederlandstalige rondleiding voor volwassenen op woensdag 6, 13, 20, 27 juli & 3, 10, 17, 24, 31 augustus, telkens om 10.15 uur

Rondleidingen voor gezinnen: Familie@Ten Duinen

Boeiende workshops voor gezinnen rond het erfgoed van de Duinenabdij.
Wanneer? Op woensdag om 14.30 uur – info: tenduinen.be. Meer details op www.tij-dingen.be

Woensdag 6 juli: Rondleiding met quiz

Samen met een gids verken je eerst het museum. Je leert over de abdij en het dagelijkse leven van de monniken. Wie goed oplet, heeft een streepje voor, want na de rondleiding volgt een leuke quiz in groepjes. Word jij De slimste mens van het Abdijmuseum en neem je een leuke prijs mee naar huis?

Leeftijd: 8-14 jaar. Graag begeleiden van minstens één volwassene. Max. 25 deelnemers. 

Woensdag 13 juli: workshop kalligrafie met Veronique Vandevoorde (Abdijmuseum)

Altijd al eens willen zo prachtig schrijven als een middeleeuwse monnik? Veronique Vandevoorde is een krak in kalligrafie. Ouders en kinderen krijgen uitdagingen op hun eigen niveau. Kinderen maken een middeleeuwse schatkist met een gouden versiering. Een hele leuke kunst-activiteit om samen te beleven!

Praktische info: Tickets kosten 7 euro (kinderen: 5 euro). Vanaf 8 jaar. Duur: 2 uur. Graag begeleiding van minstens één volwassene. Max. 20 deelnemers. 

Woensdag 20 juli: workshop pottenbakken met Stefans Pottery (try-out) (Abdijmuseum)

In het Abdijmuseum kan je prachtige exemplaren van potten en kruiken uit aardewerk zien die de middeleeuwse monniken gebruikten. Benieuwd hoe het moet zijn om zelf eens een schaaltje te draaien? Stefan Ferlin heeft zijn eigen atelier. Na een korte theorie, ga je zelf aan de slag. Na de try-out kan je er vrijblijvend voor kiezen om het potje te laten afwerken door Stefan voor een meerprijs.

Praktisch info: tickets workshop: 15 euro (kinderen: 10 euro). Vanaf 12 jaar. Duur: 2,5 uur. Graag begeleiding van minstens één volwassene. Max. 20 deelnemers. 

Woensdag 27 juli: tekenworkshop i.s.m Westhoek Academie Koksijde (Vanneuvillehuis)

Het inspirerende Vanneuvillehuis is het kader van deze workshop waarbij jong en iets ouder samen leren tekenen! Onder begeleiding van Isabelle Soete van de WAK, laten we ons inspireren door de wereld van Walter Vilain, de kunstenaar die hier jarenlang zijn atelier had. Technieken zoals tekenen met houtskool en pastelkrijtjes komen aan bod. Geen ervaring vereist!

Praktisch: tickets: 7 euro (kinderen: 5 euro). Duur: 2 uur. Graag begeleiding van minstens één volwassene. Max. 25 deelnemers. 

Woensdag 3 augustus: workshop pottenbakken met Stefans Pottery (try-out) (zie hoger)
 

Woensdag 10 augustus: workshop kalligrafie met Veronique Vandevoorde (zie hoger)
 

Woensdag 17 augustus: : tekenworkshop i.s.m Westhoek Academie Koksijde (Abdijmuseum)

Onder begeleiding van Isabelle Soete van de WAK laten we ons inspireren door de wereld van de middeleeuwse Duinheren.
Technieken zoals tekenen met houtskool en pastelkrijtjes komen aan bod. Geen ervaring vereist!

Woensdag 24 augustus: rondleiding met quiz (zie hoger)


Copyright: Michel Maus