De overdracht vindt plaats op 1 maart. Els zwaait af nadat ze vijftien jaar directeur was van de Westhoek Academie Koksijde. 

Meer lezen

Eén dorp, twee rivaliserende harmonieën en twee piepjonge mensen die tot over hun oren verliefd zijn. Een hedendaags Romeo en Julia-verhaal. Maar wat als de liefde van je leven na 34 jaar onverwacht terug opduikt? Wat als toen leugens en bedrog hoogtij vierden en er één grote farce op het getouw werd gezet?

Meer lezen

Een muzikale ontmoeting tussen drie wereldvermaarde virtuozen: de Italiaanse gitarist Antonio Forcione, de Senegalese koraspeler Seckou Keita en de Braziliaanse percussionist Adriano Adewale.

Meer lezen

Bert Joris behoort tot de Belgische topnamen in het jazzlandschap. Zijn naam wordt in één adem genoemd met monumenten als Toots Thielemans en Philip Catherine. Als trompettist wordt hij gewaardeerd voor zijn melodische verbeelding, zijn fluwelen aanzet en zijn vanzelfsprekende, trefzekere speelstijl. 

Meer lezen

Noteer vrijdag 28 of zaterdag 29 juli in je agenda! Net als de vorige jaren vindt het openluchtevenement plaats voor de Onze-Lieve-Vrouw ter Duinenkerk.

Meer lezen

Brussel profileert zich als art nouveau-stad en organiseert een druk programma, vooral rond de figuur van Victor Horta. Een parel van deze architect vind je in Doornik. Het enige museum dat Horta bouwde, werd ingehuldigd in 1928. Het museum bezit ook twee schilderijen van Eduard Manet, de enige werken van de Parijse schilder die in België te zien zijn. Bovendien hangt daar een drieluik van Rogier van der Weyden, een vroegere inwoner van Doornik.

Meer lezen

Mis het niet: op donderdag 16 maart 2023 vindt een dansnamiddag plaats in cultuurcentrum CasinoKoksijde.

Meer lezen