Het wijkcomité en het gemeentebestuur werken samen om je een toffe avond te bezorgen. Tussen 19 en 20 uur trakteert Koksijde met een drankje. Zeker langsgaan dus. Daarna vinden 2 optredens plaats:. Plaats van afspraak? De terreinen van Top Vakantie (Piet Verhaertstraat).

Sixpack brengt nummers uit de jaren 80 en 90 en Lot (artiestennaam voor Charlotte Blomme) is een singer-songwriter. Mis de kans niet om ze live aan het werk te zien. 

30e verjaardag

Wijkcomité Mariapark viert dit jaar zijn 30e verjaardag. Voorzitter Ward Samyn herinnert zich de beginjaren: "We zaten met 4 mensen in café Canard Bizarre en droomden van een vereniging die mensen dichter bij elkaar zou brengen. "Dat gesprek leidde tot de oprichting van het wijkcomité, met Marc Sirjacobs als 1e voorzitter en Ward als ondervoorzitter.

Rik Boens, ook al een pionier van het eerste uur, lacht: "We waren allemaal 30 jaar jonger. Na het werk kwam je thuis en zag je niemand meer uit de buurt. Het wijkcomité veranderde dat." Ward en Rik vertellen over de vroegere uitdagingen, zoals de afwezigheid van riolering, waardoor elke regenbui de wijk onder water zette. Hun inspanningen leidden tot een snellere aanpak van de rioleringswerken door de gemeente.

Rik Boens en Ward Samyn. 

Lied 

Door de jaren heen zijn de activiteiten veranderd, zegt Ward. "Vroeger organiseerden we nog meer activiteiten, nu focussen we op grote evenementen zoals de nieuwjaarsdrink en Avondje Mariapark." Rik benadrukt het belang van deze bijeenkomsten: "Ze zijn meer dan alleen feest, het zijn momenten waarop oude en nieuwe bewoners samenkomen."

Ook muziek speelt een rol in de activiteiten. Zo herinnert Rik zich het optreden van 't Westvlams Gemiengeld Vintekoor als een hoogtepunt. "Ze maakten zelfs een nummer over het Mariapark. Ik heb dat nog ergens op cd liggen." Voor Ward en Rik, en veel andere wijkbewoners, draait het om deze kerngedachte: mensen samenbrengen. 

De toekomst van het wijkcomité ziet er rooskleurig uit. "We zijn zelfbedruipend, met de meeste inkomsten uit onze drankverkoop", zegt Ward. "En onze activiteiten blijven mensen trekken." Voor Ward en Rik en voor veel anderen in het Mariapark, draait het allemaal om die kerngedachte: mensen samenbrengen.