Kruis zaterdag 26 juni aan in je agenda, want dan wordt het startsein gegeven van de 108e Ronde van Frankrijk. En dat betekent drie weken lang strijd om de gele, groene, witte en bolletjestrui. Ook dit jaar is het uitkijken naar Belgische deelnemers.Lukt het Wout van Aert opnieuw om dit jaar twee ritten te winnen? Of scoort een landgenoot als outsider?

Koksijde is de fietsgemeente bij uitstek en ook bij de bibliotheek zijn ze wielergek. Daarom zet de bib deze zomer de Tour in de kijker. Kom alles te weten over de bekendste wielerwedstrijd in 1000 x Tour de France van Rob van Vuure. Of lees de biografie van oud-winnaars Eddy Merckx en Lucien Van Impe. 

Tour de France

We gaan naar Renaat

Ook geven we graag mee dat de bibliotheek op 24 november Renaat Schotte verwelkomt met de lezing Wielerman. We gaan naar Renaat

Meer dan alleen boeken

Tweederesidenten gaan graag naar de bib. Ongeveer een derde van onze leden zijn niet-inwoners. De maanden juli en augustus zijn telkens topmaanden voor het aantal ontleningen aan niet-inwoners. Jullie vinden dus de weg naar de bib. Telkens weer uiten tweedeverblijvers hun tevredenheid over de hulpvaardigheid van de medewerkers en de aanwezigheid van dat boek dat ze elders niet vinden.

In de bib vind je niet alleen boeken, maar ook muziek (cd’s) en films (dvd’s). Er staan pc’s om op het internet te surfen of documenten af te drukken.

Zzzomer mee met Vlieg

Ben je een speurneus? Ga dan op zoek naar de schat van Vlieg. Welke weetjes koos Vlieg voor je uit? Kom naar de bib in juli en augustus en doe mee aan de zoektocht.

Info: koksijde.bibliotheek.be – 058 53 29 53 – jeugdbibliotheek@koksijde.be

Schat van Vlieg

Inleverbus

Gebruik de inleverbus op de ondergrondse parking onder de bib. De bus leest de boeken in en je krijgt een ticket als bewijs. Handig om boeken terug te brengen als de bibliotheek gesloten is.

Betalen doe je met je bankkaart (Maestro en Bancontact/Mister Cash). Zo hoef je geen cash mee te brengen naar de bib. Ook de kleinste bedragen vereffen je op deze manier (kosteloos).