Veel mensen worden geconfronteerd met dementie. Bij zichzelf, hun partner, moeder of vader. Is die vergeetachtigheid een normaal ouderdomsverschijnsel of is er meer aan de hand?

Reageer ik gepast op het gedrag of de uitlatingen van mijn familielid? Het dementieloket geeft op deze vragen een antwoord.

Waar helpt het dementieloket je bij?

  • Informatie over dementie: voor wie in zijn of haar omgeving geconfronteerd wordt met dementie of dat vermoedt en er meer over wil weten.
  • Een luisterend oor bieden aan familieleden/mantelzorgers van personen met dementie die kampen met gevoelens van kwaadheid, verdriet, schuld, ontreddering en gemis.
  • Doorverwijzing: om je wegwijs te raken in de opvangmogelijkheden en ondersteuning voor personen met dementie en hun mantelzorgers.

Het dementieloket reikt je een helpende hand. Rustig, kosteloos, zonder druk of verplichting. Bij een tasje koffie of thee op adem komen, jouw verhaal doen en samen kijken wat er kan gebeuren om de situatie draagbaar te maken en te houden. Het loket bevindt zich in wzc Dunecluze (Ter Duinenlaan 35). Maak wel een afspraak voor je langskomt: 058 53 39 00 of dementie@dunecluze.be

Els Janssoone, referentiepersoon dementie, beantwoordt al jouw vragen. Meer informatie: Katleen Calcoen – seniorenconsulent (058 53 43 42 of senioren@koksijde.be)

Dementievriendelijke gemeente: vul de enquête in

Een dementievriendelijke gemeente zet zich in om mensen met dementie en hun mantelzorgers zo lang mogelijk te laten deelnemen aan de samenleving. Zij maakt begeleiding op maat mogelijk voor mensen met dementie en hun mantelzorgers.